Vyhledej
Královédvorsko > Sport > karate

Úspěšné 3. kolo Národního poháru v karate pro královédvorský oddíl

Redakce, / 22.10.2023, Dvůr Králové nad Labem, karate-do.kralovedvorsko.cz
O víkendu 14. a 15. října hostila moderní sportovní hala v Dolních Břežanech nedaleko od Prahy poslední, třetí kolo Národního poháru v karate.

FOTOGALERIE - Úspěšné 3. kolo Národního poháru v karate


Dvoudenního klání ve všech disciplínách, které olympijské karate WKF nabízí, využilo přes 1000 startujících, vždyť se jednalo o poslední možnost přímé nominace na prosincové Mistrovství ČR (MČR), zároveň si závodníci a jejich trenéři mohli ověřit správně načasování výkonnosti.

V sobotu jako první nastoupil ke svým zápasům Martin Palan, který ve startovním poli dorostenců nad 70 kg hladce prošel přes všechny soupeře až do finále. Takticky vedený finálový zápas dospěl až k rozhodování na praporky, kde rozhodčí přisoudili Martinovi vítězství nejtěsnějším možným rozdílem 3:2 a my se mohli začít radovat z dalšího zlatého přírůstku do oddílové statistiky. Martin vyhrál všechna tři kola Národních pohárů, je loňským mistrem republiky, a tak má 100% jistotu nominace na MČR.

Dalším startujícím byl Vojtěch Merhulík, v nejtěžší a nejvyrovnanější kategorii juniorů bohužel nestačil na svého soupeře, ten záhy svůj další zápas prohrál, a tak pro Vojtu pro tentokrát závod skončil.

Posledním sobotním želízkem v ohni byla Anežka Mládková, v nejlehčí váhové kategorii juniorek se probojovala až do finále s ústeckou závodnicí. I tento finálový zápas byl vedený značně takticky, obě soupeřky se dobře znají a chtěly se vyvarovat i toho nejmenšího zaváhání. Anežka však tentokrát ke svému zápasu nastoupila bez přehnané pasivity, aktivně se bránila i kontrovala, přiváděla viditelně zaskočenou soupeřku do úzkých. Zápas tak za nerozhodného stavu 0:0 dospěl až do fáze rozhodování na praporky, zcela nepochopitelně se rozhodčí přiklonili k Ústečance v poměru praporků 4:1, což sice znamenalo stříbrnou medaili pro Anežku, bohužel ale s pachutí křivdy. I Anežka má jistou nominaci na MČR, jako loňská vicemistryně republiky a za 2 stříbrné a jednu bronzovou medaili z letošních Národních pohárů.

Neděle byla vyhrazená kategoriím žactva, naši závodníci Adam Bartoň-Dobenín, David Bezkočka a Jakub Jarolímek nastoupili do disciplíny kumite, svými výkony rozhodně nezklamali, i když se jim nepodařilo postoupit do dalších kol, případně v repasáži. Snad to vyjde příště, je potřeba na sobě neustále pracovat.

Nejdále z našeho žactva došla při své premiéře na Národním poháru Viktorie Zbranková, mezi staršími žákyněmi postoupila až do semifinále, kde se jí nepodařilo zdolat favorizovanou závodnici z Letohradu. Musela tak „pouze“ do repasáže, tam svoji soupeřku nekompromisně vyprovodila z tatami a po zásluze si mohla na krk pověsit vytouženou bronzovou medaili.

Poslední možnost nominovat se na MČR měli královédvorští karatisté na krajských přeborech ještě v neděli 22. října v Hradci Králové, tuto nominaci ale musí následně potvrdit na nominačním turnaji v České Lípě, odkud postupují pouze 1-2 zástupci všech 14 krajů.

Našim závodníkům přejeme hodně úspěchů v nadcházejícím hektickém závěru letošní sezóny.

Petr Kocmánek
trenér

Další články KARATE-DO

 
Vaše komentáře

Přečteno 177x
 
Kontakt



KARATE - DO
 
Dvůr Králové nad Labem

 
Nábor nových členů probíhá v září každý rok. 
Přijímáme chlapce i dívky ve věku od 7 let.
Cvičíme v tělocvičně ZŠ v ulici Komenského, Dvůr Králové n. L.
Pondělí 16.30 - 17.30 hod.
Pátek 16.00 - 17.00 hod.
 
Bližší informace Vám poskytne šéftrenér oddílu Petr Kocmánek na e-mailové adrese: karatedo.dknl@seznam.cz


Oddíl podporují:
  

  

Facebook skupina Karate-do
Staňte se členem naší skupiny na facebooku.
Kalendář akcí